Pensioen

Deze verzekering is speciaal voor studenten, stagiairs en au pairs in het buitenland. Je kiest zelf of je de standaard of uitgebreide dekking voor ziektekosten wilt. Met het schadepakket kun je bovendien inboedel, aansprakelijkheid, reizen, rechtsbijstand en ongevallen verzekeren.

Niet meer verzekerd door wonen of werken buiten Nederland

Gaat u buiten Nederland wonen of werken? Dan bent u meestal niet meer verzekerd voor de AOW en de Anw. Dit betekent dat:

  • u bij het bereiken van uw AOW-leeftijd een lager AOW-pensioen krijgt
  • uw partner een lagere nabestaandenuitkering Anw of helemaal geen uitkering krijgt als u zou overlijden
  • uw kinderen geen wezenuitkering krijgen als ze wees zouden worden

Dit voorkomt u door u vrijwillig te verzekeren.

Vrijwillig verzekeren? Er zijn 3 keuzes

U kunt zich vrijwillig verzekeren voor:

  • de AOW
  • de Anw of
  • de AOW en de Anw samen.

Een goed alternatief is het in prive opbouwen van vermogen om compensatie te bieden aan uw verminderende AOW opbouw. Wij kunnen u informeren wat tot de mogelijkheden behoort.

Algemene informatie over pensioen

Lange tijd hebben we ons in Nederland niet erg druk gemaakt om ons pensioen. Dat was gewoon in orde. Maar die pensioenzekerheid is door de ontwikkelingen van de laatste jaren een stuk minder groot geworden. Hoe is úw financiële situatie als u stopt met werken?

Drie pijlers

Het pensioenstelsel in Nederland bestaat uit drie pijlers: De AOW die u van de overheid krijgt, het pensioen dat u bij uw werkgever opbouwt en de pensioenvoorzieningen die u zelf treft. De eerste twee pijlers zijn in beweging: de AOW-leeftijd gaat omhoog naar 67 jaar en het percentage van uw salaris dat wordt gebruikt om pensioen op te bouwen, gaat omlaag. Dat betekent dat u langer door moet werken en dat u minder pensioen opbouwt. Als u minder goed kunt rekenen op AOW en werkgeverspensioen wordt de derde pijler, uw eigen voorziening, belangrijker.

Gedurende de tijd dat u als Expat in het buitenland woonachtig bent en derhalve uitgeschreven bent uit Nederland mist u uw AOW opbouwjaren.

Zelf pensioen verbeteren

U kunt zelf heel wat doen om uw pensioeninkomsten te verbeteren. Welke methode het meest geschikt is, hangt af van verschillende factoren zoals uw leeftijd, uw huidige en vroegere pensioenregelingen, uw hypotheek, uw gezinssituatie en of u bijvoorbeeld spaart of belegt. Wij analyseren uw pensioensituatie en adviseren u over de maatregelen die u kunt treffen, betreffende een aanvulling op uw pensioen.

Omdat uw pensioen samenhangt met al uw andere financiën, vormt het een belangrijk onderdeel van financiële planning. Met een financieel plan zorgt u voor evenwichtige financiën in alle fasen van uw leven. Dus ook in de periode dat u niet meer werkt.

Overzicht

Voor een overzicht van uw pensioenregelingen bij verschillende werkgevers kunt u terecht op de website mijnpensioenoverzicht.nl

Wilt u meer informatie neemt u dan contact met ons op.